Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
°C

Facebook hesabı nasıl silinir? Facebook dondurma ve kapatma işlemleri nasıl yapılır?

04.04.2021
10
A+
A-

Amerikan haber sitesi Business Insider, Facebook’tan çalınan milyonlarca kullanıcının ferdî bilgi ve telefon numaralarının bir internet sitesinde …

Facebook hesabı nasıl silinir? Facebook dondurma ve kapatma işlemleri nasıl yapılır?

Amerikan haber sitesi Business Insider, Facebook’tan çalınan milyonlarca kullanıcının ferdî bilgi ve telefon numaralarının bir internet sitesinde yayımlandığını yazdı.

Insider’da yer alan habere nazaran, 106 ülkeden kullanıcılara ilişkin bilgiler paylaşılırken, 20 milyon Türk kullanıcının bilgileri de yayımlanan veritabanında bulunuyor.

Son vakitlerde Facebook’un bilgi ihlalleri ile gündeme gelmesi kullanıcıları Facebook hesap silme, süreksiz dondurma yahut kapatma süreci yapmaya yönlendirdi.

Bu nedenle vatandaşlar, ‘Facebook hesabı nasıl silinir, dondurulur?’ sorusuna cevap arıyor.

Pekala, Facebook hesabı nasıl silinir? Facebook dondurma ve kapatma süreçleri nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

FACEBOOK HESAP DONDURMA NASIL YAPILIR?

Kullanıcılar, Facebook hesabını kalıcı olarak silme yahut kapatma süreci yapmadan evvel, ekseriyetle Facebook hesabını süreksiz olarak dondurma sürecini tercih ediyor. Facebook hesabını süreksiz olarak dondurmak (askıya alma) için şu adımları izlemeniz gerekiyor:

Ayarlar ve Kapalılık > Ayarlar’ı seçin.

FACEBOOK HESABINIZI DONDURDUĞUNUZDA NE OLUR?

  • Profilinizi sizden diğer kimse göremez.
  • Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz iletiler üzere kimi bilgiler görünmeye devam edebilir.
  • Arkadaşlarınız, kendi arkadaş listelerinde isminizi görmeye devam edebilir. Bunu arkadaşlarınız yalnızca arkadaş listelerinden görebilir.
  • Küme yöneticileri isminizle birlikte gönderilerinizi ve yorumlarınızı görmeye devam edebilir.
  • Oculus eserlerine yahut Oculus bilgilerinize erişmek için Facebook hesabınızı kullanamazsınız.
  • Facebook hesabınızı dondururken Messenger’ı faal tutmayı seçerseniz yahut Messenger’a giriş yapmış durumdaysanız, Messenger’ın faal kalacağını aklınızda bulundurun.

FACEBOOK HESABI YİNE NASIL AÇILIR?

Hesabınızı dondurduktan sonra Facebook’a geri dönmek istediğinizde, Facebook’a giriş yaparak yahut diğer bir yere giriş yapmak için Facebook hesabınızı kullanarak hesabınızı tekrar etkin hale getirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  Facebook'a yüz tanıma sistemi için dava açıldı

Yine aktifleştirme sürecini tamamlamak için giriş yaparken kullandığınız e-posta yahut cep telefonu numarasına erişiminizin olması gerekiyor.

FACEBOOK HESABI NASIL SİLİNİR?

Facebook hesabını süreksiz olarak askıya alan lakin bunu kâfi görmeyen kullanıcılar, Facebook hesap silme süreci yapmaktadır.

Ayarlar ve Kapalılık > Ayarlar’ı seçin.

FACEBOOK KALICI OLARAK HESAP SİLME SÜRECİ NASIL İPTAL EDİLİR?

Hesabınızı silme sürecini başlatmanızın üzerinden şimdi 30 gün geçmediyse süreci iptal edebilirsiniz. 30 gün geçtikten sonra hesabınız ve tüm bilgileriniz kalıcı olarak silinir ve bilgilerinizi geri getiremezsiniz.

  • Hesabınızı sildikten sonraki 30 gün içerisinde Facebook hesabınıza giriş yapın.

FACEBOOK HESAP SİLME YAPILIRSA NE OLUR?

  • Hesabınızı tekrar etkinleştiremezsiniz.
  • Profiliniz, fotoğraflarınız, gönderileriniz, görüntüleriniz ve eklediğiniz başka her şey kalıcı olarak silinir. Eklediğiniz hiçbir şeyi geri getiremezsiniz.
  • Artık Facebook Messenger’ı kullanamazsınız.
  • Spotify yahut Pinterest üzere Facebook hesabınızla kaydolmuş olabileceğiniz başka uygulamalar için Facebook Giriş’ini kullanamazsınız. Bu hesapları kurtarmak için kelam konusu uygulamalar ve internet siteleriyle irtibata geçmeniz gerekir.
  • Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz bildiriler üzere birtakım bilgiler hesabınızı silmenizin akabinde arkadaşlarınıza görünmeye devam edebilir. Gönderdiğiniz bildirilerin kopyaları arkadaşlarınızın gelen kutusunda tutulur.
  • Oculus’ta oturum açmak için Facebook hesabınızı kullanıyorsanız, Facebook hesabınızı sildiğinizde Oculus bilgileriniz de silinir. Bu, uygulama içi alışverişleriniz ve başarılarınız da dahildir.
  • Uygulama iadesi yapma imkanınızı ve mevcut mağaza kredilerinizin tamamını kaybedersiniz.

Kaynak: ensonhaber.com

ETİKETLER: , , , ,
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.